Piece by Piece Moves Into New Space in South Central Los Angeles

Piece by Piece is excited to have moved into a new, larger space at Deep Green Housing and Community’s Broadway Village II location in South Los Angeles. It is the first place where we held regular weekly workshops, starting back in 2007 when Sophie Alpert founded the organization.

Piece by Piece instructor and organizer extraordinaire Julie Williams

The move was a challenge, especially during COVID times, but not match for the talents of Julie Williams, Piece by Piece lead instructor. We are forever grateful for Julie’s skills in coordinating such a daunting task.

 Executive Director Maggie Bohlman (L) and Operations Manager Jadie Delgado (R)

Many of the logistics of setting up a new workspace were handled masterfully by our new executive director Maggie Bohlman and our operations manager Jadie Delgado. Getting the restrooms set up, trash, wifi, all the details that make a location productive.

The first day in the new location with Program Director Dawn Mendelson, Lead Commission Artist Instructor Luz Mack, and Founder Sophie Alpert.

The first day in the new location with Program Director Dawn Mendelson, Lead Commission Artist Instructor Luz Mack, and Founder Sophie Alpert.

Assistant Instructor Jose M working with Lead Instructor Luz Mack; Artists Kim, June and James working on a small commission for United Way.

Assistant Instructor Jose M working with Lead Instructor Luz Mack; Artists Kim, June and James working on a small commission for United Way.

The workshop space has room for artists, materials and supplies for classes. Each artist has their own box with tools, gloves, and any artwork they are working on.

The task of setting up the day to day activities and the set up of our commission studio and classroom setting were handled by Program Director Dawn Mendelson and Lead Commission Artist Instructor Luz Mack. The Commission Studio has great lighting and space for large and smaller commissions.

Piece by Piece artists working in the new space

The classroom is a familiar space to many of the Piece by Piece artists, as it is where we’ve held a weekly workshop for 15 years. Modifications since the pandemic include individual storage boxes for tools and artwork, and a back section that holds much-appreciated donated materials for use by the students.

 A kitchen and new office space.

The new space also includes a kitchen, two offices, storage for our artists’ work, storage for our donated materials, and two bathrooms.

Piece by Piece lobby area, the walls are filled with art!

The front lobby area has been transformed into a gallery space, featuring the work of Piece by Piece artists. Our first exhibit in the space, Metamorphosis, filled the entire building with art.

Sign up for our newsletter

0 comments

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Read More Stories

  • January Directed Studies - Working with Clay with Ellen Dinerman

    January Directed Studies - Working with Clay with Ellen Dinerman

    To kick off the new year, instructor Ellen Dinerman led a workshop on making clay reliefs, experimenting in particular with texture and glazes. “Participants really enjoyed the clay relief project. The studio was so quiet with everyone working away; learning to carve clay and making various textures,” said instructor Ellen.
  • In Honor of Black History Month: Celebrating Mosaics Created by Black Artists at Piece by Piece

    In Honor of Black History Month: Celebrating Mosaics Created by Black Artists at Piece by Piece

    This Black History Month, we take a moment to celebrate the stories, art, and resilience of Black artists within the Piece by Piece community. This vibrant collective, comprising both current members and alumni, showcases the transformative power of mosaic art.
  • Poppies and Lupine Mosaic Mural Installed in LA Family Housing's Newest Veteran Housing

    Poppies and Lupine Mosaic Mural Installed in LA Family Housing's Newest Veteran Housing

    A vibrant mosaic mural has been installed in the courtyard of the newly constructed My Angel apartments by L.A. Family Housing The space is designated for veterans and individuals transitioning out of homelessness. This project is a testament to the power of art in transforming spaces and lives.